Ο στόχος του Stay Away, είναι να διδάξει την αυτοάμυνα σε γυναίκες αλλά με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ο οποίος θα λάβει υπ’ όψιν του την ψυχοσύνθεση και τις ανάγκες της γυναικείας φύσης. Έτσι, το πρόγραμμα αυτό, απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να μάθουν πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους, χωρίς να διδαχθούν μια πολεμική τέχνη ή ένα κλασσικό σύστημα αυτοάμυνας.

Δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι το αδύναμο φύλο, πυρήνας του Stay Away είναι ο τρόπος που σκέφτεται και αισθάνεται από την ίδια της τη φύση η γυναίκα, ο ψυχικός της κόσμος, η διαίσθησή της αλλά και οι ιδιαίτερες ανάγκες της όσον αφορά την προστασία της. Βασισμένο σε όλα αυτά πλέκεται ένα ολόκληρο σύστημα αυτοπροστασίας, το οποίο διδάσκει τις γυναίκες, πώς να διαισθάνονται και να αποφεύγουν τον κίνδυνο, πώς να εκφράζουν εγκαίρως την άρνησή τους σε καταστάσεις που δυνητικά μπορούν να αποβούν επικίνδυνες και, τελικά, πώς να αμύνονται, αν όλα τα προηγούμενα έχουν αποτύχει.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί μια κοπέλα να μάθει βασικά πράγματα που θα την βοηθήσουν να προστατέψει τον εαυτό της.

Άλλωστε στο Stay Away όπως και στο Krav Maga το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε είναι να εκπαιδεύουμε το μυαλό και μετά τον συνδυασμό σκέψης και τεχνικής.

Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το 25% των γυναικών παγκοσμίως έχει πέσει θύμα βιασμού ενώ το 100% των γυναικών δέχεται σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το 85% των θυμάτων αναγνώρισαν από 1 έως 4 λεπτά πριν το περιστατικό ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί, ωστόσο το 90% αυτών δεν έκαναν τίποτε για να προστατευθούν.

Πρέπει όλες οι γυναίκες να μαθαίνουν αυτοάμυνα ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε κίνδυνο. Επιπλέον, αν μάθουν αυτοάμυνα θα μπορούν να προστατέψουν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και  κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο όπως για παράδειγμα το παιδί τους.

Πηγή: www.kravmagatraining.gr